Marianna Petrenko

About lifestyle
image

Personal Brand, Photographer, Stylist, Decorator, Event Planner, Mom of 4

2018-01-02

About lifestyleTot ce ne înconjoară- ne reprezintă. Este bine știut. Însă tot ce alegem conștient, să facă parte din viața noastră, suntem chiar noi. Fără să ne dăm seama, folosim obiectele care defapt nici nu ne plac: fie sunt moștenite sau oferite în dar, ori cumpărate la nimereală, cert e că nici nu reușim să ne debarasăm de ele. De ce? Pentru că nu ne pasă? Sau pentru că nu ne dăm seama totuși?

Cu mulți ani în urmă am ales să mă înconjor doar cu cele pe care le simt ale mele. Dacă la moment nu îmi permit ceva anume, sau nu găsesc acel obiect pe plac, nici nu mă avânt să posed un oricare temporar doar de aceea că îmi trebuie, aștept... Cu timpul toate se aranjează la locul lor, obțin o armonie în casă și în suflet.

Să știți că aici mă refer la obiecte de uz casnic, mobilă, decor, haine, până și toate ștergarele din baie sunt de aceeași culoare și factură. Nu accept în ruptul capului cele date de pomană :)

Într-un magazin cu decorațiuni pot pur și simplu să îmi pierd mințile: o colevie, un candelabru, o ramă sau un felinar... mă fac mult mai fericită decât o geantă sau orice pereche de pantofi noi.

Toate care mă înconjoară mă și reprezintă 100 la 100. Le prefer puține dar alese cu chibzuială. Multe din ele le confecționez personal, unele sunt realizate după schița proprie. Orice fleculeț din casă este important pentru mine și are o valoare emoțională deosebită. Nu am nici un obiect extrem de scump, poleit cu aur, însă multe le am din străinătate, unde se pune accent pe stil și bun gust. Anume asta și vreau să admir zilnic în casă- bunul gust!

Cum zice un proverb rus:"Уют в доме- гармония в душе!" Să știți că acum când deschid ochii dimineața, simt asta: Armonia în fiecare colț al casei. Și tare mă bucur când oaspeții din prag mărturisesc, că la noi e cu totul altfel.

Asta mă încurajează enorm... Vreau să am destul timp ca să mă ocup și de Design Interior, deocamdată e doar un vis. Deocamdată :)