Marianna Petrenko

I'm Brand. Personal Brand! part 1
image

Photographer, Stylist, Decorator,
Event Planner, Mom of 4

2018-02-04

I'm Brand. Personal Brand! part 1De vreo 3 ani deja nu mă mai pot numi fotograf. Adică doar fotograf. Mi s-a creat un complex de inferioritate, când mi se adresa cineva: "Hei, fotograf. Fă-mi o poză!" Asta pentru că știu cine sunt, câte am însușit și realizat până am luat fotoaparatul în mână.

În primul rând, eu nu m-am apucat să fotografiez pentru a câștiga bani. A fost un hobby în adolescență, care însă nu a fost încurajat de părinți și la care am revenit abia după ce îl născusem pe cel de al doilea fecior. Anii treceau și eu realizam că tot ce câștigăm cu soțul pentru o viață confortabilă e praf, pe lângă amintirile calitative și memorabile, care trec în beznă dacă nu le imortalizăm noi, părinții.

Așadar, atâta timp cât am fost în concediu de maternitate, renunțând la cariera de Designer Vestimentar și Stylist, am revenit la Arta Fotografică. Am început cu copiii noștri. Ei sunt primii care au avut de suferit pe urma experimentelor mele fotografice :) Între timp, printre prieteni au apărut dintr-acei care mă încurajau și își doreau să le ofer și lor niște amintiri deosebite. În așa fel, câte puțin, am trecut și la nunți. Dar nu la toate! Doar cele la acelea care reușeam să-mi impun punctul de vedere referitor la stilul nunții și toate aspectele legate de look-ul mirilor. Asta pentru că îmi doream în portofoliu imagini deosebite. Lucram ca și event planner, designer vestimentar, stylist, make-up artist, decorator, florist, etc. Cutreieram împreună cu mirii restaurantele, alegeam rochia de mireasă, costumul mirelui, pantofii și accesoriile. De câteva ori am mers cu tinerii la shopping în afara țării- eram gata la orice, doar să-i văd aranjați cu gust și fericiți.

În Republica Moldova nu mai există un astfel de om. Știu. Eu îmi sunt Brand. Personal Brand. Sunt acel om, care se apucă cu ușurință de orice îi pare captivant și este sigur că îi va reuși orice își pune în gând!