Marianna Petrenko

Giethoorn, Netherlands
image

Designer, Stylist, Photographer, Decorator, Event Planner, Mom of 4

2018-08-06

Giethoorn, NetherlandsÎn timpul Eurotrip_II, vizitând Olanda, nu am ratat ocazia să ajungem și în vestitul sătuc Giethoorn care este adesea denumit "Little Venice" sau "Veneția Țărilor de Jos".

El este situat în municipiul Steenwijkerland la aproximativ o oră și jumătate de mers cu mașina de la Amsterdam sau de la Aeroportul Schiphol. Am parcat în preajma satului și am mers pe jos, dar majoritatea merg aici cu bicicleta sau cu canoe. Cea mai populară modalitate de transport aici este totuși barca.

Giethoorn a fost inițial o zonă absolut pietonală, în partea veche a satului nu existau drumuri (deși în cele din urmă s-a adăugat un traseu de ciclism), iar toate transportările au fost făcute pe apă pe unul din numeroasele canale. Lacurile din Giethoorn au fost formate prin extragerea turbei.

Giethoorn are peste 180 de poduri și este o atracție foarte populară printre turiștii.

În ziua când am mers să-l admirăm, cam bureza... așa că timpul a fost aliatul meu și mi-a permis să fotografiez în voie fără zeci de turiști în imagini. Și da, îi mulțumesc lui Sebastian, care a vut grijă de copii, ca eu să pot savura peisajele unice și să le transform ulterior în atracții pentru voi.

Savurați cu plăcere :)